tag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post6309527874393247923..comments2022-03-27T07:56:36.238+02:00Comments on Narzeczeni w kuchni.pl: Kurczak w cieście francuskimNarzeczenihttp://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-27013132319037499592015-10-19T07:48:31.152+02:002015-10-19T07:48:31.152+02:00Najczęściej podajemy na ciepło, jako danie główne ...Najczęściej podajemy na ciepło, jako danie główne z sałatką, bez krojenia, tzn. 1 porcja = 1 osoba. Jeśli chcemy podać jako przystawkę, to kroimy w grube plastry, ale dopiero po ostygnięciu,najlepiej po wyjęciu z lodówki. Ciasto, ser i mięso muszą stężeć, wtedy ładnie się kroi i widać wszystkie warstwy. Potrzebny jest też ostry nóż, bo ciasto francuskie jest delikatne i ma tendencję do kruszenia się. Mamy nadzieję, że mimo wszystko smakowało :) Pozdrawiamy serdecznie!Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-66188678213071637432015-10-18T19:02:16.913+02:002015-10-18T19:02:16.913+02:00Witam
Zrobiłem wg przepisu. Wygląda podobnie ale p...Witam<br />Zrobiłem wg przepisu. Wygląda podobnie ale przy krojeniu okropnie się kruszy. Jak kroić to danie , na ciepło czy na zimno?belfer12https://www.blogger.com/profile/00091768360727783396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-15835417435228372642015-07-24T07:50:17.371+02:002015-07-24T07:50:17.371+02:00My włączamy grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pod ...My włączamy grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pod koniec trzeba obserwować, bo każdy piekarnik piecze nieco inaczej. Ciasto ma się ładnie zrumienić :)Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-35435525096958257762015-07-23T22:18:39.835+02:002015-07-23T22:18:39.835+02:0025-30 minut w termoobiegu czy góra dół ? :)25-30 minut w termoobiegu czy góra dół ? :)Seledynkahttps://www.blogger.com/profile/03215184626955189850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-10149944613738416622014-07-26T15:14:23.318+02:002014-07-26T15:14:23.318+02:00To taki "pewniak" kulinarny - zawsze wyc...To taki "pewniak" kulinarny - zawsze wychodzi :) Mało pracy, a efekt wyśmienity, można "zabłysnąć" wśród gości :) Polecamy!Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-74731661706832586542014-07-26T14:33:20.427+02:002014-07-26T14:33:20.427+02:00wygląda fantastycznie,chyba się skuszę i spróbuję ...wygląda fantastycznie,chyba się skuszę i spróbuję zrobić :)Anonymousnoreply@blogger.com