tag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post7576710932219570481..comments2022-03-27T07:56:36.238+02:00Comments on Narzeczeni w kuchni.pl: Rolada z galaretką i truskawkamiNarzeczenihttp://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-18645544775762103732015-10-13T20:05:54.534+02:002015-10-13T20:05:54.534+02:00Cieszymy się, że ciasto się udało, choć czasem tak...Cieszymy się, że ciasto się udało, choć czasem takie kulinarne "wpadki" potrafią skutecznie zniechęcić do ponownego eksperymentowania. Rolada jest łatwa w przygotowaniu, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość przy tej galaretce ;) Ale teraz powinno trwać to nieco krócej niż w lecie, ze względu na niższą temp. otoczenia. Życzymy Smacznego i zapraszamy do odwiedzin! :)Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-50222048623641762642015-10-13T18:17:46.095+02:002015-10-13T18:17:46.095+02:00Efekt smakowy był bardzo udany,tzn wczoraj wieczor...Efekt smakowy był bardzo udany,tzn wczoraj wieczorem upiekłam a dzis popoludniu juz nie bylo dlatego pieke dzies druga😁i zastosuje wasze rady,moze trochu wiecej galaretki zostanie w roladzie😊tak czy inaczej bardzo dobra łatwo i szybko sie robi,tylko BARDZO dlugo teżeje galaretka,dzis zrobilam godzine wczesniej a i tak ciasto juz stygnie a galaretka nadal plynna😊ale mysle ze kiedys dojde do wprawy w gospodarowaniu czasem,dziekuje za odpowiedz i pozdrawiamAsiahttps://www.blogger.com/profile/01200076614015903389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-75593641132561861872015-10-13T17:05:52.608+02:002015-10-13T17:05:52.608+02:00Nasza też należała do gatunku tych "uciekając...Nasza też należała do gatunku tych "uciekających";), bo za szybko zaczęliśmy wykładać na ciasto. Stąd nasze wnioski na przyszłość: podczas wykładania galaretka powinna być jednak bardziej zwarta niż kisiel, ale nie całkiem twarda, mówiąc potocznie taka "pofalowana", lekko "grudkowata". Obawialiśmy się o to, jak rolada będzie wyglądać w przekroju, ale jak widać na zdjęciach, jest ok. Nie powinno się jej też wykładać do samych brzegów ciasta, bo ona podczas zwijania samoistnie przemieści się ku brzegom. Mamy nadzieję, że ostateczny efekt u Ciebie był zadowalający? :) Pozdrawiamy serdecznie!Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-1635011689945634752015-10-12T21:52:14.077+02:002015-10-12T21:52:14.077+02:00Jak zwinąć ciasto z galaretką bo strasznie mi boki...Jak zwinąć ciasto z galaretką bo strasznie mi bokiem uciekała,nie była płynna bo nie wsiąkała,coś jak kisiel,czy ma być może już całkiem twarda?pozdrawiam asiaAsiahttps://www.blogger.com/profile/01200076614015903389noreply@blogger.com