tag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.comments2022-03-27T07:56:36.238+02:00Narzeczeni w kuchni.plNarzeczenihttp://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comBlogger99125tag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-28340767578565467682019-01-28T20:20:00.289+01:002019-01-28T20:20:00.289+01:00I tak też smakuje :) Trzeba zachować czujność, by ...I tak też smakuje :) Trzeba zachować czujność, by nie przegapić sezonu na czosnek niedźwiedzi. Już w marcu można go wypatrywać. Szkoda, że sezon tak krótko trwa.. Mamy to szczęście, że "zadomowił się" u nas w ogródku :)<br />Pozdrawiamy serdecznie!Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-31306655746566231102019-01-15T09:48:29.309+01:002019-01-15T09:48:29.309+01:00Wygląda pysznie :)Wygląda pysznie :)Aleksandra Od Kuchnihttps://aleksandraodkuchni.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-44148472052068358182016-03-07T07:52:17.143+01:002016-03-07T07:52:17.143+01:00Ciasto bardzo smakowało nam i naszym gościom, ale ...Ciasto bardzo smakowało nam i naszym gościom, ale pewnie nie jesteśmy obiektywni, bo wszyscy w tym gronie uwielbiamy banany, a tutaj przeważa ich smak :) Do kremu z mascarpone można dać mniej cukru, według smaku. Ważne jest też nasączenie ciasta ponczem na bazie soku z cytryny, który przełamuje słodycz ciasta, do tego galaretka cytrynowa, która jest w smaku dosyć orzeźwiająca. Całość bardzo nam smakowała :)<br />Pozdrawiamy serdecznie!Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-30859389517389479642016-03-05T18:06:27.152+01:002016-03-05T18:06:27.152+01:00Wiele razy spotkałam to ciacho ale nie robiłam. Je...Wiele razy spotkałam to ciacho ale nie robiłam. Jest bardzo słodkie? Smakowało Wam? Wygląda super!<br />Pozdrawiam serdecznie!Monicahttps://www.blogger.com/profile/04042003169738544424noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-53890352217652624362015-12-28T18:01:03.557+01:002015-12-28T18:01:03.557+01:00Dziękujemy, cieszymy się, że smakowało :) Cieszy n...Dziękujemy, cieszymy się, że smakowało :) Cieszy nas ten komentarz, każdy odzew ze strony Czytelników jest dla nas motywacją do dalszych działań.<br />Pozdrawiamy :)Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-17015728013389359172015-12-28T17:02:09.363+01:002015-12-28T17:02:09.363+01:00revelka, pare przepisow sprawdzilam, pyszne
Lilrevelka, pare przepisow sprawdzilam, pyszne<br /><br />LilAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-2259707417213172942015-11-12T07:42:13.669+01:002015-11-12T07:42:13.669+01:00Czekamy w takim razie na relację z degustacji :) C...Czekamy w takim razie na relację z degustacji :) Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, w sam raz do kawy czy herbaty. <br />Pozdrawiamy!Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-68487321113332729282015-11-11T21:09:23.859+01:002015-11-11T21:09:23.859+01:00Anetko tak mnie skusiłaś przez dzisiejsze słodkośc...Anetko tak mnie skusiłaś przez dzisiejsze słodkości, że w weekend zabieram się za pieczenie tego błyskawicznego placka z owocami :) pozdrawiamy :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-30758154907248467752015-11-08T15:34:35.891+01:002015-11-08T15:34:35.891+01:00Cieszymy się, że smakował :) Jest pyszny, więc z j...Cieszymy się, że smakował :) Jest pyszny, więc z jego przygotowaniem nie czekamy do wiosny. Poza sezonem można wykorzystać mrożony koperek, a ziemniaki ugotowane na parze i polane tym sosem smakują niemal jak te młode :) PozdrawiamyNarzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-60130073532618444562015-11-08T12:42:54.709+01:002015-11-08T12:42:54.709+01:00Superowy sosik, łagodny w smaku.
Radek.Superowy sosik, łagodny w smaku.<br /><br />Radek.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-27013132319037499592015-10-19T07:48:31.152+02:002015-10-19T07:48:31.152+02:00Najczęściej podajemy na ciepło, jako danie główne ...Najczęściej podajemy na ciepło, jako danie główne z sałatką, bez krojenia, tzn. 1 porcja = 1 osoba. Jeśli chcemy podać jako przystawkę, to kroimy w grube plastry, ale dopiero po ostygnięciu,najlepiej po wyjęciu z lodówki. Ciasto, ser i mięso muszą stężeć, wtedy ładnie się kroi i widać wszystkie warstwy. Potrzebny jest też ostry nóż, bo ciasto francuskie jest delikatne i ma tendencję do kruszenia się. Mamy nadzieję, że mimo wszystko smakowało :) Pozdrawiamy serdecznie!Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-66188678213071637432015-10-18T19:02:16.913+02:002015-10-18T19:02:16.913+02:00Witam
Zrobiłem wg przepisu. Wygląda podobnie ale p...Witam<br />Zrobiłem wg przepisu. Wygląda podobnie ale przy krojeniu okropnie się kruszy. Jak kroić to danie , na ciepło czy na zimno?belfer12https://www.blogger.com/profile/00091768360727783396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-18645544775762103732015-10-13T20:05:54.534+02:002015-10-13T20:05:54.534+02:00Cieszymy się, że ciasto się udało, choć czasem tak...Cieszymy się, że ciasto się udało, choć czasem takie kulinarne "wpadki" potrafią skutecznie zniechęcić do ponownego eksperymentowania. Rolada jest łatwa w przygotowaniu, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość przy tej galaretce ;) Ale teraz powinno trwać to nieco krócej niż w lecie, ze względu na niższą temp. otoczenia. Życzymy Smacznego i zapraszamy do odwiedzin! :)Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-50222048623641762642015-10-13T18:17:46.095+02:002015-10-13T18:17:46.095+02:00Efekt smakowy był bardzo udany,tzn wczoraj wieczor...Efekt smakowy był bardzo udany,tzn wczoraj wieczorem upiekłam a dzis popoludniu juz nie bylo dlatego pieke dzies druga😁i zastosuje wasze rady,moze trochu wiecej galaretki zostanie w roladzie😊tak czy inaczej bardzo dobra łatwo i szybko sie robi,tylko BARDZO dlugo teżeje galaretka,dzis zrobilam godzine wczesniej a i tak ciasto juz stygnie a galaretka nadal plynna😊ale mysle ze kiedys dojde do wprawy w gospodarowaniu czasem,dziekuje za odpowiedz i pozdrawiamAsiahttps://www.blogger.com/profile/01200076614015903389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-75593641132561861872015-10-13T17:05:52.608+02:002015-10-13T17:05:52.608+02:00Nasza też należała do gatunku tych "uciekając...Nasza też należała do gatunku tych "uciekających";), bo za szybko zaczęliśmy wykładać na ciasto. Stąd nasze wnioski na przyszłość: podczas wykładania galaretka powinna być jednak bardziej zwarta niż kisiel, ale nie całkiem twarda, mówiąc potocznie taka "pofalowana", lekko "grudkowata". Obawialiśmy się o to, jak rolada będzie wyglądać w przekroju, ale jak widać na zdjęciach, jest ok. Nie powinno się jej też wykładać do samych brzegów ciasta, bo ona podczas zwijania samoistnie przemieści się ku brzegom. Mamy nadzieję, że ostateczny efekt u Ciebie był zadowalający? :) Pozdrawiamy serdecznie!Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-1635011689945634752015-10-12T21:52:14.077+02:002015-10-12T21:52:14.077+02:00Jak zwinąć ciasto z galaretką bo strasznie mi boki...Jak zwinąć ciasto z galaretką bo strasznie mi bokiem uciekała,nie była płynna bo nie wsiąkała,coś jak kisiel,czy ma być może już całkiem twarda?pozdrawiam asiaAsiahttps://www.blogger.com/profile/01200076614015903389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-54784501250732142702015-10-02T20:29:40.656+02:002015-10-02T20:29:40.656+02:00Śliwki dają również mnóstwo możliwości, świetnie o...Śliwki dają również mnóstwo możliwości, świetnie odnajdują się m.in. w takim klasycznym, uniwersalnym cieście ucieranym jak to: http://narzeczeniwkuchni.blogspot.com/2014/05/puszyste-ciasto-z-rabarbarem.html.<br />Raz, dwa i deser wjeżdża na stół ;) Uwielbiamy takie jeszcze ciepłe, oprószone cukrem pudrem, do tego gorąca herbatka - Coś PYSZNEGO! :)<br />Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy!Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-41624522259869813862015-10-02T20:14:04.842+02:002015-10-02T20:14:04.842+02:00Ja w tym sezonie upatrzyłam sobie śliwki i piękę z...Ja w tym sezonie upatrzyłam sobie śliwki i piękę z nimi róże wersje ciast, ale i na jabłuszka przyjdzie pora, pozdrawiam :)Urszula - Proste potrawyhttps://www.blogger.com/profile/06793387146692113223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-73400406929553922822015-09-22T14:47:08.772+02:002015-09-22T14:47:08.772+02:00Dziękujemy za kolejny wspaniały przepis, a właściw...Dziękujemy za kolejny wspaniały przepis, a właściwie to Wspaniałe jest ciasto na jego bazie :) Właśnie delektujemy się ostatnim kawałkiem :)Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-35630148449850649172015-09-22T10:08:29.586+02:002015-09-22T10:08:29.586+02:00Wygląda przesmacznie! :)Wygląda przesmacznie! :)Dorota Swiatkowskahttps://www.blogger.com/profile/13384552330794171598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-18934210735360676852015-09-15T16:19:50.624+02:002015-09-15T16:19:50.624+02:00To był strzał w dziesiątkę! Następnym razem pojawi...To był strzał w dziesiątkę! Następnym razem pojawi się u nas w charakterze ciasta urodzinowego :) Jeszcze raz Dziękujemy za podzielenie się tym przepisem!Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-51674190996461272682015-09-14T20:49:28.577+02:002015-09-14T20:49:28.577+02:00Super, bardzo się cieszę że ciasto Wam smakowało :...Super, bardzo się cieszę że ciasto Wam smakowało :D ola in the kitchenhttps://www.blogger.com/profile/14894795589907044771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-15835417435228372642015-07-24T07:50:17.371+02:002015-07-24T07:50:17.371+02:00My włączamy grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pod ...My włączamy grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pod koniec trzeba obserwować, bo każdy piekarnik piecze nieco inaczej. Ciasto ma się ładnie zrumienić :)Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-35435525096958257762015-07-23T22:18:39.835+02:002015-07-23T22:18:39.835+02:0025-30 minut w termoobiegu czy góra dół ? :)25-30 minut w termoobiegu czy góra dół ? :)Seledynkahttps://www.blogger.com/profile/03215184626955189850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6014968892620498804.post-14607851330857946612015-07-13T13:17:35.400+02:002015-07-13T13:17:35.400+02:00Smakuje równie dobrze:) Jest prosty w przygotowani...Smakuje równie dobrze:) Jest prosty w przygotowaniu i naprawdę warto go upiec, bo cieszy podniebienia domowników i gości <br />:)Narzeczenihttps://www.blogger.com/profile/13476371782714949076noreply@blogger.com