wtorek, 16 czerwca 2015

Koktajl bananowo-szpinakowy z płatkami owsianymi

Ostatnio eksperymentujemy z owocami, efektem czego są pyszne i Bardzo zdrowe koktajle. Do przygotowania prezentowanego tutaj o apetycznym zielonym kolorze zainspirowała nas Magda. Dodaliśmy suszone morele, a jarmuż zamieniliśmy na szpinak. Dodatek płatków owsianych sprawia, że takim koktajlem można nie tylko ugasić pragnienie, ale też nasycić się, gdy nachodzi nas ochota na jakąś małą przekąskę :)



Składniki:

- 3 łyżki płatków owsianych górskich
- 200 ml wody / przegotowanej lub mineralnej /
- 5 suszonych moreli
- 1 dojrzały banan
- 2 garście szpinaku

Wykonanie:

Do misy blendera wsypać płatki owsiane, dolać wodę. W międzyczasie umyć szpinak. Do wody z płatkami dodać suszone morele, pokrojonego na kawałki banana, umyty szpinak. Zmiksować do momentu, gdy wszystkie składniki dokładnie się rozdrobnią. W razie potrzeby dosłodzić miodem. Koktajl przelać do szklanek.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło nam będzie poznać Waszą opinię :)
Prosimy osoby "anonimowe" o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)