Zgodnie z noworocznym postanowieniem staramy się codziennie w ramach podwieczorku wypijać koktajl owocowy, najczęściej na bazie kefiru, z różnymi bakaliami. Dziś nieco zaskakujące, ale jakie pyszne połączenie ananasa, mrożonych jagód i.... świeżego szpinaku ;) Prawdziwa bomba witaminowa! Pomysł na koktajl pochodzi z bloga Kierunek Zdrowie.
Składniki:
- 1/2 szkl. jagód / u nas mrożone /
- 1/4 świeżego, soczystego ananasa
- 2 garści świeżego szpinaku
- 1 szkl. kefiru / można podmienić na wodę /
- 1/4 świeżego, soczystego ananasa
- 2 garści świeżego szpinaku
- 1 szkl. kefiru / można podmienić na wodę /
Wykonanie:
Ananasa pokroić na kawałki, szpinak umyć i odsączyć z nadmiaru wody. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu blendera, zmiksować do pożądanej konsystencji, można ewentualnie dosłodzić do smaku np. miodem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miło nam będzie poznać Waszą opinię :)
Prosimy osoby "anonimowe" o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)