piątek, 20 lutego 2015

Serek koperkowy

Z myślą o piątkowym śniadaniu przygotowaliśmy pyszny serek o kremowej konsystencji, który w niczym nie ustępuje kupowanym twarożkom o różnych smakach. No może poza brakiem sztucznych "wspomagaczy smaku", bo z tymi nie ma nic wspólnego. I jak się okazuje, do jego przygotowania NIE są niezbędne: substancje spulchniające, zagęstniki, stabilizatory i wiele innych podejrzanych składników.... Wystarczy twaróg i ulubiony dodatek smakowy, dziś proponujemy koperek, bo jego smak i zapach kojarzy nam się z wiosną, ale zachęcamy do eksperymentowania z dodatkami :)



Składniki:

- 300 g twarogu półtłustego
- 1/2 pęczka koperku, bez łodyżek
- 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego / u nas grecki /
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Do misy blendera włożyć koperek, zmiksować przez kilka sekund. Dodać twaróg, śmietanę/jogurt, sól, pieprz, zmiksować do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Podawać z pieczywem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło nam będzie poznać Waszą opinię :)
Prosimy osoby "anonimowe" o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)