niedziela, 2 lutego 2014

Sok z buraków

Kolejny sok, który przygotowujemy codziennie to sok z buraków i marchewki. O jego korzystnych właściwościach przeczytaliśmy w książce Michała Tombaka pt. Droga do zdrowia.

*** Ciekawostka ***

Cytując za autorem: 
[...] Sok z buraków jest najkorzystniejszy do wytwarzania czerwonych ciałek krwi, wspaniale polepsza skład krwi, opóźnia występowanie menopauzy u kobiet, likwiduje choroby układu krążenia, układu pokarmowego, jelita grubego, rozpuszcza kamienie w wątrobie, nerkach i pęcherzu moczowym, szczególnie kiedy się go pije w połączeniu z sokiem z marchwi. Proporcja powinna być następująca: 4 części soku z marchwi i 1 część soku z buraków. Pić trzeba na 2 razy (w sumie 1 szklanka). 
Uwaga! Soku z buraków nie należy pić świeżo po przygotowaniu, ponieważ jest bardzo energetyczny. Należy go pić 2-3 godziny po przyrządzeniu. [...]




Obok znajduje się sok marchwiowo-jabłkowy
Właściwości soku z marchewki w następnym poście (tutaj)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło nam będzie poznać Waszą opinię :)
Prosimy osoby "anonimowe" o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)