wtorek, 27 stycznia 2015

Sałatka porowa z jajkiem i kukurydzą

Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka na podwieczorek lub kolację, może być również dodatkiem do dania głównego. Polecamy ją np. do spaghetti z tuńczykiem. Pracy przy niej niewiele, składniki, które zwykle mamy pod ręką, więc z chęcią wracamy do tego przepisu :)



Składniki:

- 3 jajka ugotowane na twardo
- 200 g jabłek
- 200 g pora / tylko biała część /
- 1 puszka kukurydzy / ok. 280 g po odsączeniu /
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Wystudzone jajka pokroić w kostkę, jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora pokroić w cienkie piórka, dodać odsączoną kukurydzę, majonez. Wszystkie składniki połączyć w misce doprawić solą i pieprzem. Można ozdobić pomidorkami koktajlowymi. Odstawić do lodówki na min. godzinę, żeby smaki przegryzły się.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło nam będzie poznać Waszą opinię :)
Prosimy osoby "anonimowe" o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)