niedziela, 11 stycznia 2015

Pasta z wędliny

Pasta do pieczywa to dobry sposób na zagospodarowanie produktów, które pozostały w niewielkich ilościach po przygotowaniu innych potraw. I tak oto w lodówce znaleźliśmy kawałek kiełbasy i ugotowane już jajka, które zostały ze śniadania. Do tego jeszcze kilka zawsze dostępnych składników i pyszny dodatek do pieczywa gotowy :) Tym wpisem otwieramy drugą setkę nowych przepisów, zapraszając tym samym do wspólnego przygotowywania posiłków, będzie nam Bardzo Miło! :) A może macie swoje sugestie lub własne interpretacje tych dań, z chęcią o nich poczytamy i poeksperymentujemy. Nie ma to jak wymiana doświadczeń :)



Składniki:

- 1/2 średniej cebuli
- 200 g wędliny / u nas dobrej jakości kiełbasa wiejska, może być też szynka wędzona /
- 2 ugotowane jajka na twardo
- 40-50 g majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz do smaku
- 1- 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku.

Wykonanie:

Do misy blendera włożyć wszystkie składniki, zmiksować do połączenia wszystkich produktów, na koniec dodać szczypiorek, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki, żeby smaki dobrze się połączyły, Podawać ze świeżym pieczywem, np.: 
- chleb czosnkowo-ziołowy
- domowy chleb na zakwasie
- chleb nawet dla zapracowanych



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło nam będzie poznać Waszą opinię :)
Prosimy osoby "anonimowe" o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)