sobota, 24 stycznia 2015

Jajecznica z pomidorkami i koperkiem

Sobotę rozpoczęliśmy od zastrzyku energii w postaci pysznej jajecznicy z ulubionymi dodatkami. To już taki nasz domowy rytuał, że w weekendowe poranki na stole króluje jajecznica. Właściwie za każdym razem smakuje inaczej, bo o dodatkach decyduje zawartość lodówki ;)



Składniki:

- 6 jajek
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 10-15 dag kiełbasy wiekskiej
- olej do smażenia
- łyżeczka masła do smaku
- koperek

Wykonanie:

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać, pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki, kiełbasę w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek, gdy cebula się zeszkli dodać pomidorki, kiełbasę i masło. Chwilę podsmażyć, dodać jajka, wymieszać do połączenia składników. Smażyć aż jajka się zetną. Podawać póki gorąca, posypać sporą ilością drobno posiekanego koperku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło nam będzie poznać Waszą opinię :)
Prosimy osoby "anonimowe" o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)