środa, 21 stycznia 2015

Pasta jajeczna z koperkiem

Kolejna, bardzo szybka w przygotowaniu / tym razem bezmięsna / pasta do pieczywa. Przygotowujemy ją, gdy znudzą się nam tradycyjne dodatki do chleba. W sam raz na piątkowe śniadanie lub kolację :)



Składniki:

- 5-6 jajek ugotowanych na twardo
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki posiekanego koperku / można podmienić na szczypiorek /
- 1 średnia cebula
- sól i pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieścić w blenderze, zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem.

* Jeśli nie mamy blendera, jajka i cebulę można drobno posiekać i całość wymieszać widelcem, rozcierając wszystkie składniki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło nam będzie poznać Waszą opinię :)
Prosimy osoby "anonimowe" o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)